کالبد شکافی گوشی آیفون XS Max
بالاخره به بخش جذاب کالبد شکافی گوشی ها رسیدیم. امروز، در این آموزش قصد داریم که عملیات کالبد شکافی گوشی آیفون XS max را مرحله به مرحله انجام دهیم تا بررسی کنیم که گوشی iPhone XS max از چه اجزایی تشکیل شده است به گونه ای که هر قطعه را قدم به قدم از شاسی گوشی جدا می کنیم تا جزییات هر بخش را مشاهده کنید. در نهایت مقایسه ای را بین این گوشی با گوشی آیفون X انجام می دهیم؛ پس با ما بمانید!
قدم اول
زمان آن رسیده که ابزار و پیچ گوشتی های خود را برداریم و مانند حرفه ای ها کارمان را شروع کنیم. قبل از شروع به عملیات جدا سازی، گوشی را خاموش می کنیم.
قدم دوم
خشاب سیم کارت را با کمک سوزن مخصوص جدا می کنیم.
قدم سوم
جای تعجب ندارد که الان باید به سراغ پیچ گوشتی پنج سو برویم؛ چرا که از زمان ساخت گوشی آیفون 4 تاکنون شرکت اپل از دو پیچ پنج سو در دو طرف سوکت شارژ گوشی های خود استفاده می کند. وظیفه این پیچ ها محکم نگه داشتن صفحه نمایش یر روی شاسی است. پیچ گوشتی را بردارید و دو پیچ مشخص شده در شکل را باز کنید.
قدم چهارم
بهتر است بدانید که دور تا دور صفحه نمایش آیفون XS max توسط یک چسب مخصوصی به شاسی مهر و موم شده است. برای جدا کردن صفحه نمایش کار دشواری در پیش نخواهید داشت؛ فقط کافیه که صفحه نمایش را با سشوار گرم کنید تا چسب آب بند گوشی نرم شود. اسپاتول فلزی و همراه همیشگی اش یعنی پیک را بردارید تا با کمک آن دو همانند شکل بتوانید صفحه نمایش را جدا کنید.
تذکر: مراقب باشید که اسپاتول را زیاد در شکاف لبه گوشی فرو نکنید زیرا ممکن است به اجزای داخلی آسیب بزنید.
قدم پنجم
پس از جدا کردن صفحه نمایش با کمک پیک، اکنون به راحتی می توانید صفحه نمایش را مانند کتاب باز کنید.
قدم ششم
حال سه پیچ مشخص شده در شکل را باز کنید. وظیفه این پیچ ها نگه داشتن صفحه فلزی محافظِ کانکتورهای زیری است.
قدم هفتم
به کارمون ادامه می دهیم؛ در این بخش می خواهیم که صفحه نمایش را از شاسی به طور کامل جدا کنیم.
نکته: جدا از اندازه بزرگ (XL) صفحه نمایش می توان گفت که آیفون XS max کاملاً مشابه آیفون X است و به نوعی دوقلوی هم هستند. تنها تفاوت این دو در فلت های کوچک موجود می باشد به طوری که همین فلت ها هستند که مانع عوض کردن صفحه نمایش آیفون XS با آیفون X و بالعکس می شود.
قدم هشتم
نوبت به فلت بلندگوی داخلی می رسد. در گوشی آیفون X بلندگوی داخی به فلت سنسور مجاورت | سنسور نور و پروژکتور مادون قرمز متصل و لحیم شده است. حال می خواهیم که بررسی کنیم که آیا در آیفون XS نیز همین شرایط برقرار است یا خیر؟
قدم نهم
در جواب سوال مرحله قبل باید بگوییم که بله! همانطور که در شکل مییینید اگر چه کل فلت بلندگوی این دو گوشی دقیقاً مشابه یکدیگر نیستند اما ساختار آن ها تقریباً یکی است؛ این نوع ساختار برای هر دو گوشی یک نکته منفی محسوب می شود.
مشاهده می کنید که بلندگو داخلی به سایر بخش های این فلت مانند سنسور مجاورتی|نور، پروژکتور مادون قرمز و میکروفون لحیم شده است؛ نیازی به گفتن نیست که تعویض این قطعه در حالت نرمال باعث از دست رفتن عملکرد تشخیص چهره و تعدادی از المان های مربوط به این سیستم امنیتی می شود. ( به بیان دیگر، تنظیمات مربوط به آن ریست می شوند).
قدم دهم
حال به بخش پایینی گوشی آیفون XS max یعنی کانکتور شارژ، ویبراتور، اسپیکر خارجی و غیره می رویم.
مطابق شکل، در این مرحله چند پیچ فیلیپس و سه سو موجود هستند که باید باز شوند. وظیفه این پیچ ها، امن نگه داشتن دسترسی ها به کانکتور زیری است.
توجه داشته باشید که همه پیچ ها یکی نیستند بلکه اندازه آن ها بسته به جایی که استفاده شده اند، متفاوت هستند.
قدم یازدهم
پس از گذشت تنها چند دقیقه از شروع کار به بخش جدا سازی اسپیکر خارجی و ویبراتور رسیدیم؛ با این حال جداسازی قطعات باقی مانده برای افراد نا آشنا در این زمینه دشوار است.
به کار خود ادامه می دهیم چرا که هنوز در اول مسیر قرار داریم.
قدم دوازدهم
نوبت به جداسازی باتری گوشی می رسد.
به نظر می رسد که شرکت اپل هنوزم بر ایده اش یعنی برچسب ها، اصرار دارد و برای این گوشی نیز از چهار برچسب مخصوص برای نگه داشتن باتری بر روی شاسی استفاده کرده است. یک نکته منفی دیگر!
قدم سیزدهم
اگر برداشتن برچسب ها را به درستی انجام دهید بدون اینکه نیاز به گرم کردن چیزی داشته باشید آنگاه می توانید یک نفس راحت بکشید. تنها پنج دقیقه برای انجام این کار نیاز دارید. پس از جدا شدن باتری مشاهده می کنید که شکل باتری مشابه گوشی آیفون X بوده و مانند حرف “L” انگلیسی است.
قدم چهاردهم
به نظر می رسد که دوربین تشخیص چهره آیفون XS از نظر ساختاری مشابه دوربین آیفون X است. در این بخش قصد نداریم که تست سازگاری این فلت در این مدلها را انجام دهیم چرا که همانطور که مشاهده می کنید تنها یک قطعه متصل شده به مادربرد است و بدیهی است که انجام این کار چندان کاربردی نیست.
قدم پانزدهم
حال به سراغ مادربرد می رویم. همانطور که میبینید مجدداً شرکت اپل از همان قالب جمع و جور مادربرد آیفون X استفاده کرده است تا بتواند فضای کمتری را اشغال کند.
مشاهده می کنید که سه پیچ و تعدادی فلت، مادربرد را بر روی شاسی نگه داشته اند.
قدم شانزدهم
اکنون مادربرد را بر می داریم البته در هنگام جداسازی دقت کنید. خوشبختانه بدون هیچ دردسر توانستیم مادربرد را جدا کرده و کمی آن طرف تر قرار دهیم.
قدم هفدهم
اینجا یک قطعه پلاستیک کوچک وجود دارد که میکروفون کانکتور شارژ را در مکان خود نگه می دارد تا مانع تکان خوردن زیاد آن شود.
قدم هجدهم
اکنون دو دوربین عقب 12 مگاپیکسلی معروف با دو لنز را داریم که باید جدا شوند؛ برای این کار تنها یک پیچ فیلیپس وجود دارد که باید باز شود.
نکته: دوربین عقب آیفون XS max در یک بلوک واحد و غیر قابل تفکیک قرار دارد اما نکته مفید در رابطه با دوربین های عقب این است که در صورت خرابی، دسترسی به آن ها آسان است.
قدم نوزدهم
به سمت کانکتور شارژ حرکت می کنیم. کانکتور شارژ قطعه ای است که شامل دو کانکتور، میکروفون و فلت ارتباطی مربوط به Taptic engine (ویبراتور) می باشد.
تعویض کانکتور شارژ آیفون XS برای افراد ناآشنا در این زمینه بسیار دشوار است زیرا برای دسترسی به آن نیاز است که بخش های زیادی از گوشی از جمله مادربرد از شاسی جدا شوند.
قدم بیستم
در این بخش قطعه ای را که آنتن می نامند، جدا می کنیم. این قطعه در بخش بالایی گوشی در سمت راست قرار دارد. ضروری است که آنتن برداشته شود تا در ادامه بتوان دکمه پاور/ فلش را برداشت.
قدم بیست و یکم
نوبت به جدا کردن فلت پاور گوشی می رسد. دو پیچ که در شکل زیر مشخص شده اند، فلت را بر روی شاسی نگه داشته اند. مراقب باشید چرا که این قطعه بسیار شکننده است. حرفه ای ها کسانی هستند که بتوانند چنین تعمیرات ظریفی را به درستی انجام دهند.
قدم بیست و دوم
مشاهده می کنید که این فلت پاور، بخش فلاش را نیز در کنار خود دارد.
تعویض این قطعه کار بسیار دشواری است؛ چرا که نه تنها دسترسی به آن دشوار است و باید کل اجزای گوشی جدا شوند و برداشتن آن نیز نیازمند تبحر بالایی است.
قدم بیست و سوم
عملیات کالبد شکافی آیفون XS و جدا سازی اجزای مختلف آن را با جدا کردن فلت بالایی آنتن گوشی به پایان می بریم.
مرحله بعدی باز کردن پیچ های سه سو و چهارسو مشخص شده در شکل است.
لازم به ذکر نیست که شرکت اپل قصد هموار ساختن هیچ چیزی را برای هیچ کسی ندارد.
قدم بیست و چهارم
مقایسه بین آیفون X با آیفون XS:
به شکل زیر نگاه کنید؛ به نظر می رسد که شاسی این دو گوشی کاملاً مشابه هم هستند اما در حقیقت، در بخش تکیه گاه ها و پیچ ها با یکدیگر تفاوت های اندکی دارند.
قدم بیست و پنجم
مقایسه بین آیفون x با آیفون XS از نظر اجزای اصلی:
همانطور که در شکل مشاهده می کنید، اجزای اصلی این دو نوع گوشی از نظر طراحی و ظاهر مشابه یکدیگرند و تنها تفاوت های بسیار ریزی بین این دو، مخصوصاً در بخش کانکتورها قابل مشاهده است، پس در این رابطه مراقب باشید؛ هدف شرکت اپل از این کار، محدود کردن هزینه های بخش تحقیق و توسعه(R & D) می باشد.
قدم بیست و ششم
از نظر طراحی ظاهری، هیچ تغییری از گوشی آیفون X به گوشی آیفون XS مشاهده نمی شود دقیقاً همانند برادران دو قلو هستند.
قدم بیست و هفتم
بررسی نکات مثبت و منفی گوشی آیفون XS :
نکات خوب:
- بسیاری از قطعات این گوشی ماژولی می باشند پس به راحتی قابل تعویض هستند.
- قطعاتی که نسبت به بقیه بیشتر خراب می شوند به راحتی قابل تعویض هستند(به غیر از کانکتور شارژ).
- اگرچه گوشی به خوبی مهر و موم شده است اما چسب های آن به راحتی برداشته می شوند.
- در حین جداسازی قطعات با حجم کمی از چسب مواجه خواهید شد.
نکات منفی:
- برای جدا سازی کل قطعات گوشی باید مراحل زیادی طی شود.
- شرکت اپل هنوز هم در ساخت گوشی های خود از چهار نوع پیچ استفاده می کند این در حالی است که رقیبان وی همچون سامسونگ فقط از یک نوع پیچ استفاده می کند.
- برای جدا سازی کانکتور شارژ آیفون XS max تقریباً باید کل قطعات گوشی را از هم جدا کرد.
- عملیات تعویض قاب عقب گوشی بسیار دشوار می باشد زیرا در حین عملیات تعویض، ممکن است که ترک خورده و شکسته شود.
- تعمیر مادربرد حتی برای تکنیسین هایی که قادر به انجام میکرو سلدرینگ هستند بسیار دشوار است.
ما در این صفحه، نحوه جداسازی اجزای گوشی آیفون XS را آموزش دادیم و در هر مرحله برای شما توضیح دادیم که هر قطعه در چه بخشی قرار دارد و چگونه می توان آن را جدا کرد. در آخر مقایسه ای را بین آیفون X و آیفون XS انجام دادیم و دریافتیم که به غیر از اندازه سایز گوشی و چند مورد دیگر تفاوت های زیادی بین این دو گوشی هوشمند مشاهده نمی شود.